Αθήνα 8 Σεπτεμβρίου 2023

Μόλις δέκα λεπτά έντονης βροχόπτωσης ήταν αρκετά για να πλημμυρίσει ξανά όλη η Αθήνα. Όλη η πόλη ένας ατελείωτος χείμαρρος, με κεντρικές οδούς όπως η Βασιλίσσης Σοφίας, η Λένορμαν, η Φραντζή, η Χαμοστέρνας, η Αλεξάνδρας. Σε όλες σχεδόν τις συνοικίες σημειώνουμε ζημιές.

 Οι εικόνες στη Βασιλίσσης Σοφίας με το χείμαρρο να παρασύρει ανθρώπους, μας κόβουν την ανάσα. Σχολεία, καταστήματα, σπίτια, πλημμύρισαν.

Δυστυχώς βλέπουμε για ακόμα μια φορά να καταρρέει το αφήγημα του Δημάρχου Αθήνας περί «πρότυπης τουριστικής πόλης».

Στην πρώτη έντονη βροχή του φθινοπώρου, η ανυπαρξία στοιχειωδών αντιπλημμυρικών έργων, όπως ο καθαρισμός φρεατίων, είναι ανησυχητική. Πόσο μάλλον που τώρα μετά τις πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών ο κίνδυνος πλημμυρών αυξάνεται. Μια πόλη ανοχύρωτη, μπλοκαρισμένη από άκρη σ’ άκρη μέσα σε λίγα λεπτά και οι συμπολίτες μας είναι απροστάτευτοι.

Μήπως φταίει ξανά η κλιματική αλλαγή;

Γνωστοποιούμε σε όλους τους συναδέλφους ότι μόνο το μήνα Ιούλιο η δημοτική Αρχή βρήκε πάνω από 13 εκατομμύρια ευρώ για να διαφημιστεί η Αθήνα ως πόλη «συνεδριακού τουρισμού». Η ανάγκη όμως των δημοτών να μη κινδυνεύουν από  κάθε καιρικό φαινόμενο δεν αποτελεί προτεραιότητα, γιατί κοστίζει!

Απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή της Αθήνας να πάρει όλα τα μέτρα που χρειάζονται για να αποκατασταθούν οι δρόμοι της Αθήνας, να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές στα καταστήματα των συναδέλφων μας και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες άμεσης επισκευής των ζημιών.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος: ΔΗΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ο Γενικός Γραμματέας: ΤΡΕΜΠΙΤΣΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.