Όλοι στο πόδι!

ΟΛΟΙ 7μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΨΕΛΗΣ

Υακίνθου 6-8 είναι το σπίτι όλων!
Παρασκευή 10 Μάρτη 2023

Σήμερα το πρωί στην οδό Υακίνθου 6-8 στην Κυψέλη εμφανίστηκαν τα αρπακτικά του Κράτους και των funds για να κάνουν έξωση σε άνεργη γυναίκα, πρώην έμπορο στην πλατεία Κυψέλης, που έκλεισε το μαγαζί της μη μπορώντας να ανταπεξέλθει στην αβάσταχτη φορολογία και τα χαράτσια την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Με την άμεση παρέμβαση του Συλλόγου Επαγγελματιών και Εμπόρων Αθήνας αλλά και κατοίκων της περιοχής, ο κλητήρας με την αστυνομική συνοδεία τράπηκε σε φυγή απειλώντας ότι θα επιστρέψει ξανά ως το τέλος του μήνα.

Επειδή τα σπίτια του λαού τα σώζει μόνο ο λαός, τώρα απαιτείται η μέγιστη δυνατή κινητοποίηση. Το σπίτι αυτό είναι σπίτι όλων μας!

Τη στιγμή που διεξάγονται μεγάλες κινητοποιήσεις για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών, τη στιγμή που ακούμε υποκριτικές συγνώμες και βλέπουμε κροκοδείλια δάκρυα, το Κράτος αξιοποιώντας όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο που έφτιαξαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, συνεχίζει να μπουκάρει στα σπίτια του λαού και να τα αρπάζει για να κερδίζουν οι τράπεζες και τα funds.

Ως εδώ! Αφήνουν και συγκρούονται τα τρένα και αρπάζουν τα σπίτια του λαού. Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

ΌΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΡΤΗ, 7ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΨΕΛΗΣ (ΟΔΟΣ ΥΑΚΙΝΘΟΥ)

Όλοι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση!

Αν τολμήσουν και επιστρέψουν θα τους πάρουμε στο κυνήγι!

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος
ΔΗΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
        Ο γενικός γραμματέας 
 ΤΡΕΜΠΙΤΣΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Το έγκλημα αυτό δε θα συγκαλυφθεί.

 Συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί, ακόμα πιο αποφασισμένοι!

Όλοι την Κυριακή 12 Μάρτη στο νέο, μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 12 το μεσημέρι!

Αθήνα 9 Μάρτη 2023

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες συναδέλφους επαγγελματίες και εμπόρους που πήραν μέρος μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους στην τεράστια απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα.

Η μεγάλη αυτή συμμετοχή επαγγελματιών πραγματοποιήθηκε παρά την «αφωνία»  των συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ αυτή την κρίσιμη ώρα, αλλά και τον ανοιχτό πόλεμο που δέχτηκε από άλλους που κόπτονται υποτίθεται για την «ομαλή λειτουργία της αγοράς», όπως τον Εμπορικό Σύλλογο Αθήνας που κάλεσε την Αστυνομία να πάρει μέτρα ενάντια στην κινητοποίηση.

Έχουν μεγάλη ευθύνη γιατί όπως και για τα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν τους αυτοαπασχολούμενους δεν λένε κουβέντα, έτσι μένουν «άλαλοι» μπροστά σε αυτό το προδιαγεγραμμένο έγκλημα , βάζοντας πλάτη για να περνά η αντιλαϊκή πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος
ΔΗΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
        Ο γενικός γραμματέας 
ΤΡΕΜΠΙΤΣΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δελτίο τύπου- Σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις του προέδρου του εμπορικού συλλόγου Αθηνών εν όψη της απεργίας 8 Μαρτίου

Αθήνα 7/3/23

Χθες, μέρα προετοιμασίας της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, εκατοντάδες λαού και νεολαίας δεν «έχαψαν» τη χυδαία προπαγάνδα των καναλιών, της κυβέρνησης και των φερέφωνων της. Απέρριψαν το εντελώς αποπροσανατολιστικό αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους, αναδεικνύοντας τις πραγματικές, διαχρονικές ευθύνες και αιτίες μιας πολιτικής που έχει συνέχεια στο έγκλημα, που για τα κέρδη των εταιρειών αφήνει στο έλεός τις ανθρώπινες ζωές.

Σε αυτή τη λογική, όλες αυτές τις μέρες, αναπτύχθηκε ο προβληματισμός, η συλλογική ευθύνη να αντιδράσουμε, να δραστηριοποιηθούμε απέναντι σε αυτή την πολιτική. Πάρθηκαν πρωτοβουλίες από μαθητές στα σχολεία, σε πανεπιστήμια, αποφάσεις από εκατοντάδες σωματεία και συλλόγους ανά την Ελλάδα για συμμετοχή στη σημερινή απεργία.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα συγκίνησης αλλά και οργής, ακόμα κι από ντροπή θα περίμενε κανείς ο μεγαλύτερος σύλλογος των εμπόρων της πρωτεύουσας, να βγάλει μια ανακοίνωση συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων στα τρένα.

Αντίθετα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Σταύρος Καφούνης μας διαψεύδει και μάλιστα με προκλητικό τρόπο για ακόμα μια φορά.

Σε χθεσινό δελτίο τύπου κάνει γνωστό ότι επικοινώνησε με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, εκφράζοντας την αγωνία του εμπορικού κόσμου της πρωτεύουσας(..!), εν όψη των απεργιακών κινητοποιήσεων, να διατηρηθεί η εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

Να ενημερώσουμε τον ΕΣΑ, επειδή μάλλον δεν ήταν εκεί, ότι  στην τελευταία κινητοποίηση της Κυριακής τα μοναδικά επεισόδια που σημειώθηκαν ήταν από 30 στημένους προβοκάτορες που συγκεντρώθηκαν στο κάτω μέρος της πλατείας, «άλλαξαν ρούχα», και ξεκομμένοι τελείως από τη μεγαλειώδη συγκέντρωση, αρχίζοντας το κλασικό, στημένο σκηνικό με τα ΜΑΤ, ανταλλάσσοντας δακρυγόνα με μολότοφ.

Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι που κάθε φορά κάθε φορά μποϊκοτάρουν τις κινητοποιήσεις μας και διαταράσσουν την «εύρυθμη λειτουργία της πόλης». Ο κύριος Στ.Καφούνης θεωρεί ότι η ελληνική αστυνομία δεν τους γνωρίζει;

Πότε ήταν η τελευταία φορά που συναντήθηκε από κοντά με τους επαγγελματίες της πόλης για μπορεί να εκφράζει και τις ανησυχίες τους;

Εσείς κ. Καφούνη που τόσο κόπτεστε για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, γιατί το προηγούμενο διάστημα δεν προβάλλατε ούτε μισό αίτημα για τη στήριξη των εμπόρων και επαγγελματιών της Αθήνας και βρήκατε σήμερα μέρα να ανησυχήσετε;

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να κλείσουν τα μαγαζιά τους και να συμμετάσχουν στην σημερινή απεργιακή συγκέντρωση. Αυτό είναι το χρέος μας!

Υ.Γ. Το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα δεν πτοείται από τέτοιου είδους προβοκάτσιες, έχει εμπειρία, γνώση και οργάνωση για να τις αντιμετωπίσει και θα δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στην πολιτική που εγκληματεί πάνω σε 57 νέους ανθρώπους, ενάντια στην κρατική καταστολή και τους γνωστούς μηχανισμούς που ενεργούν σε διατεταγμένη υπηρεσία…

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος
ΔΗΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
        Ο γενικός γραμματέας     
ΤΡΕΜΠΙΤΣΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κάτω τα χέρια από το σπίτι συναδέλφισσας!

7/3/23

Σήμερα που το μεγαλύτερο μέρος του λαού μας θρηνεί για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, βλέπουμε να συνεχίζεται κανονικότατα η ίδια εχθρική πολιτική σε βάρος της ζωής αλλά και του συνόλου των δικαιωμάτων και αναγκών μας.

Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε κινητοποίηση με στόχο να εμποδίσει πλειστηριασμό που διενεργούνταν στην πρώτη κατοικία άνεργης συναδέλφισσας από την Κυψέλη , για οφειλές που δεν ξεπερνούσαν τις 40.000€. Η γνωστή εισπρακτική εταιρεία DoValue που με ύπουλο τρόπο αρνούνταν να ρυθμίσει το χρέος, πούλησε το σπίτι της για 65.502€ και πλέον με την έκδοση της κατακυρωτικής έκθεσης δίνεται το δικαίωμα να πραγματοποιηθεί η αναγκαστική έξωση και η συναδέλιφισσα να «πεταχτεί» στο δρόμο!

Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι ένας από τους 700.000 πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας που πραγματοποιούνται «νόμιμα» αυτή τη στιγμή. Με τη στήριξη και τη συμφωνία της σημερινής αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων «λύνονται τα χέρια» των επιχειρηματικών funds και των τραπεζών στο να κλέβουν τα σπίτια μας!

Το κράτος των «εταιριών» που για τα κέρδη των ομίλων θυσιάζει τα πάντα, βλέπουμε το εδώ αποτελεσματικά, με το πάτημα ενός κουμπιού αφήνει ακόμα μια οικογένεια στο δρόμο! Εδώ λειτουργούν τα συστήματα συντονισμού και η τεχνολογία…

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

Ξέρουμε πολύ καλά ότι μόνο το μαζικό, οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα μπορεί να εμποδίσει κάθε πλειστηριασμό και κάθε αδικία που γίνεται εις βάρος μας. Η λύση λοιπόν βρίσκεται μόνο στους αγώνες, στη μαζικοποίηση του συλλόγου μας.

Το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας καλεί όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο και μέσο το σπίτι της συναδέλφισσας!

    Ένας για όλους και όλοι για έναν!

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος
ΔΗΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Ο γενικός γραμματέας
ΤΡΕΜΠΙΤΣΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ανακοίνωση

Αθήνα 7/3/23

 Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες έμπορους, βιοτέχνες, επαγγελματίες που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις καταδίκης για το έγκλημα στα Τέμπη.

Συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης και όσων κυβέρνησαν τις τελευταίες δεκαετίες. Οι καταγγελίες των εργαζομένων ήταν συνεχείς κραυγές αγωνίας. Κανείς δε δικαιούται να λέει «δε γνώριζα». Οι συγγνώμες του Πρωθυπουργού και τα δάκρυα των Υπουργών δε πείθουν κανέναν. Οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια είναι εγκληματικές.

Αρκετά ματώσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια για τα κέρδη των εταιριών. Τώρα είναι η ώρα να αποδοθούν να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι και να παρθούν μέτρα για ασφαλή Συγκοινωνίες.

Τώρα είναι ώρα να μετατρέψουμε την οργή και τη θλίψη μας σε αγώνα. Δίνουμε υπόσχεση στις οικογένειες των νεκρών και των τραυματιών, των νέων παιδιών και των εργαζομένων στα τρένα που έχασαν τη ζωή τους, ότι συντασσόμαστε με τον αγώνα τους για να μη συγκαλυφθεί αυτό το έγκλημα.

Το ΔΣ του συλλόγου μας καλεί όλους τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και έμπορους την Τέταρτη 8 Μάρτη στην συγκέντρωση στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11.30 π.μ. στην ΟΜΟΝΟΙΑ

Να πλημμυρίσει το κέντρο της Αθήνας! Σταματάμε κάθε εργασία, κλείνουμε τα μαγαζιά μας και συμμετέχουμε στη συγκέντρωση.

Δεν είναι η ώρα της σιωπής. Είναι η ώρα του αγώνα!

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος
ΔΗΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
        Ο γενικός γραμματέας     
ΤΡΕΜΠΙΤΣΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Τέμπη

Ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών και Εμπόρων Αθήνας εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες και στους οικείους των θυμάτων του χθεσινού τραγικού συμβάντος στα τρένα.

Το πολύνεκρο αυτό δυστύχημα δεν είναι αποτέλεσμα μιας τυχαίας και κακιάς στιγμής ούτε απλά ένα ανθρώπινο λάθος ενός υπαλλήλου όπως ανερυθρίαστα λένε, θέλοντας να συγκαλύψουν τα πραγματικά αίτια.

Οι ευθύνες βαραίνουν και αυτή αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις που έχουν αφήσει τα πάντα στο έλεος του κέρδους, αυτούς που ξεπούλησαν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που μετέτρεψαν τις μαζικές μεταφορές από αγαθό σε εμπόρευμα και την προστασία της ανθρώπινης ζωής τη μετρούν και την υπολογίζουν με το πόσο τους κοστίζει.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των σωματείων των σιδηροδρομικών το σύστημα ελέγχου δε λειτουργούσε εδώ και καιρό, ότι ήταν θέμα χρόνου να συμβεί ατύχημα!

Προκαλεί οργή εν έτη 2023, στην εποχή που η τεχνολογία κάνει θαύματα, στα ελληνικά τρένα όλα να γίνονται χειροκίνητα όπως στην εποχή του «καρβουνιάρη»! Προκαλεί το πώς σήμερα από τη μια «με ένα κουμπί» βγάζουν την πρώτη κατοικία σε πλειστηριασμό και απ’ τη άλλη δε μπορούν να έχουν συστήματα συντονισμού στα τρένα…

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, του κόστους οφέλους, που τις συνέπειές της καλείται να πληρώσει ξανά ο λαός μας, αυτή τη φορά μετρώντας νεκρούς.

Δε θα μείνουμε θεατές σε ένα ακόμα έγκλημα! Δε θα επιτρέψουμε οι ζωές μας να θυσιάζονται στο βωμό των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Σήμερα Πέμπτη 2 Μαρτίου, καλούμε όλους τους συναδέλφους  να συμμετέχουν στην κινητοποίηση το απόγευμα στις 6, έξω από τα γραφεία της Hellenic Train ( Λ. Συγγρού 41 ).

Αθήνα 2 Μαρτίου 2023

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος
ΔΗΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Ο γενικός γραμματέας
ΤΡΕΜΠΙΤΣΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

22/2/23

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εδώ ο κόσμος χάνεται και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας το χαβά του!

Ξαφνικά ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Καφούνης θυμήθηκε ότι οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας είναι η αιτία για τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό ο «εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος του Κέντρου της Αθήνας» και μάλιστα ζήτησε ως γνήσιος τοποτηρητής του νόμου και της τάξης, «την πιστή εφαρμογή του νόμου για τις πορείες και τις συγκεντρώσεις»…

Αλήθεια, πού είναι ο Εμπορικός Σύλλογος και ο Πρόεδρος του τόσο καιρό που ο φτωχός εμπορικός κόσμος υποφέρει από την αναδουλειά, τους πλειστηριασμούς, την ακρίβεια στο ρεύμα, στα καύσιμα, στις πρώτες ύλες; Πότε πήραν θέση για τα προβλήματα που δημιουργούν οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι όπως η skroutz; Πότε αντέδρασε στις κλήσεις που κόβει χωρίς έλεος η Δημοτική Αστυνομία, στα πρόστιμα, στα μικρομάγαζα της εστίασης για το κάπνισμα και για διάφορους τυπικούς λόγους και αφορμές.

Απλά, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας αποδεικνύει για μια φορά ακόμα ότι είναι λαγός της κυβέρνησης και του Δήμου Αθηναίων.

Η πρεμούρα που τον έπιασε για την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου δεν αφορά τους μικρούς επαγγελματίες της πόλης αλλά τους ομίλους και τις μεγάλες αλυσίδες που διαχρονικά απαιτούν να σταματήσουν οι αγώνες μας.

Αντί να ασχοληθεί με τους μικρούς επαγγελματίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, βγάζει Δελτία Τύπου που του υπαγορεύουν οι όμιλοι, οι μεγάλες αλυσίδες, η κυβέρνηση και η Δημοτική Αρχή. Να μας απαντήσει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Οι συνάδελφοι της Αθήνας που βρίσκονται έξω από το κέντρο π.χ.  Γκύζη, Σεπόλια, Πατήσια κλπ γιατί βρίσκονται στην ίδια δεινή θέση με το κέντρο; Μήπως γίνονται κι εκεί διαδηλώσεις; Αλλά ο Εμπορικός Σύλλογος δεν έχει καμιά επαφή με αυτές τις γειτονιές γιατί εκεί δεν δραστηριοποιούνται αυτοί που εκφράζει.

Συνάδελφε έμπορα, επαγγελματία, μικροβιοτέχνη,

Στα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε λόγω της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων και του Δήμου Αθηναίων, οι μικροί έμποροι και επαγγελματίες της Αθήνας ένα δρόμο έχουμε, το δρόμο του συλλογικού αγώνα.

Δε θα μας απαγορεύσουν να διαδηλώνουμε στο κέντρο της πρωτεύουσας που είναι τα Υπουργεία, η Βουλή και όλοι αυτοί που φροντίζουν για εμάς, χωρίς εμάς. Ξέρουμε καλά ότι τα προβλήματά μας έγιναν γνωστά όταν συσπειρωμένοι στον Σύλλογό μας και μαζί με την Ομοσπονδία μας αλλά και τους εργαζόμενους που υποφέρουν, διαδηλώσαμε – διαμαρτυρηθήκαμε, κινητοποιηθήκαμε συλλογικά και οργανωμένα.

Έτσι σταμάτησαν οι απειλές πλειστηριασμών για τα σπίτια συναδέλφων.

Σ΄αυτό το δρόμο συνεχίζουμε.

Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι θα βάλουν στο γύψο τους αγώνες των μικρών ΕΒΕ αλλά και του λαού που αγωνίζεται.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος
ΔΗΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Ο γενικός γραμματέας
ΤΡΕΜΠΙΤΣΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -Αλληλεγγύη στους λαούς που δοκιμάζονται από το φονικό σεισμό

Αλληλεγγύη στους λαούς που δοκιμάζονται από το φονικό σεισμό

7/2/2023

Τα νέα που ήρθαν από από την περιοχή της Νότιας Τουρκίας χθές νωρίς το πρωίσυγκλόνισαν κάθε έναν από εμάς. .            Το ΔΣ της Ομοσπονδίας μας στέλνει την αμέριστη συμπαράσταση του,  στους λαούς της Τουρκίας, της Συρίας, του Λιβάνου και των άλλων λαών της περιοχής που πλήττονται από τους επαναλαμβανόμενους φονικούς σεισμούς  .Οι πληροφορίες μιλάνε για χιλιάδες νεκρούς, δεκάδες χιλιάδες τραυματίες και εκατομμύρια αστέγους.            Όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις καταστροφές το μεγαλύτερο θύμα είναι ο φτωχός λαός.Η εμπειρία από παρόμοιες καταστάσεις στην χώρα μας είναι μεγάλη.            Επειδή λοιπόν τέτοιες ώρες η αλληλεγγύη δεν μπορεί να εκφραστεί μόνο με λόγια,καλούμε όλα τα Σωματεία και τις Ενώσεις που βρίσκονται στην δύναμη της Ομοσπονδίαςαλλά και άλλες Ομοσπονδίες και Ενώσεις να εκφράσουν την στήριξη τους στους λαούς τωνγειτονικών χωρών.  Όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν μπροστά σε τέτοιες καταστροφές συγκεντρώνουμεάμεσα είδη πρώτης ανάγκης.  Πιο συγκεκριμένα χρειάζονται:Κουβέρτες.Γάλα σε σκόνη.Πάνες μωρών και ηλικιωμένων.Σερβιέτες.Απορρυπαντικό ρούχων. Ορούς. Γάζες. Αυτοκόλλητα επιθέματα. Βάμμα ιωδιού. Είδη ατομικής υγιεινής.  Τα παραπάνω μπορούν να συγκεντρώνονται καθημερινά 8.00-3.00 το πρωί και κάθε Δευτέρα , Τετάρτη και Πέμπτη από τις 6.00μμ-8..00μμ στα γραφεία της Ομοσπονδίας μαςΠατουσά 3 Πλ. Κάνιγγος , 6ος όροφος, και στα γραφεία των κατά τόπους ενώσεων των ΕΒΕ.  
 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                                                      ΣΦΑΝΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

DELTIO TYPOY- Περί Skroutz


 
Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε όσους συναδέλφους είναι συμβεβλημένοι με την πλατφόρμα αγορών skroutz. Η πλατφόρμα ενημέρωσε με ένα απλό email τους επαγγελματίες που πουλάνε τα προϊόντα τους μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμα, ότι από 1/1/2023 υποχρεούνται να καταβάλουν ετήσια συνδρομή αξίας 400 ευρώ + ΦΠΑ». Βέβαια η πολιτική της συγκεκριμένης εταιρίας γι αυτό το ζήτημα δεν αποτελεί εξαίρεση μιας και οι περισσότερες πλατφόρμες αργά ή γρήγορα ακολουθούν τον ίδιο δρόμο.

 Δεν είναι η μοναδική επιβάρυνση που πληρώνουν οι επαγγελματίες που χρησιμοποιούν αυτές τις πλατφόρμες για να προωθούν τα προϊόντα τους μιας και ήδη πληρώνουν σε αυτές αυξημένα ποσοστά επί των πωλήσεων.

 Μέχρι τώρα οι πιο μικροί επαγγελματίες που δεν είχαν το δικό τους eshop έβρισκαν μέσα από αυτές τις πλατφόρμες μια διέξοδο να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και να αναπληρώσουν μέρος του εισοδήματος τους, που χάνουν μέρα με την ημέρα από τον ανταγωνισμό τους με τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα.

Μετά και από αυτήν την εξέλιξη, πολλές μικρές επιχειρήσεις δεν μπορούν να αντέξουν όλο αυτό το οικονομικό βάρος και βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Η μετάβαση στην «ψηφιακή εποχή» τελικά δεν είναι για όλους, μιας και για τους πιο μικρούς επαγγελματίες που δεν έχουν την δυνατότητα να έχουν το δικό τους eshop, τώρα με αυτές τις υπέρογκες συνδρομές «πετιούνται έξω» και από το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα για αυτές τις εξελίξεις, και να μπουν πιο δυναμικά στον αγώνα για την διεκδίκηση μόνιμων μέτρων στήριξης του εισοδήματος μας και της ικανοποίησης του συνόλου των αναγκών μας!

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος
ΔΗΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Ο γενικός γραμματέας
ΤΡΕΜΠΙΤΣΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/12 , 12.30μμ  ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ *ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ*

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Η αναμονή και η υπομονή δε βγάζει πουθενά. Είναι ώρα να απαιτήσουμε τη βελτίωση της ζωής και του εισοδήματος μας. Να πιεστεί η κυβέρνηση από το δίκαιο των αιτημάτων μας.

Είναι ώρα να διαδηλώσουμε εναντία στην ακρίβεια στις πρώτες ύλες, στα νοίκια και στα καύσιμα που εξανεμίζουν το εισόδημά μας. Στις μαύρες λίστες των πλειστηριασμών που απειλούν πρώτη κατοικία, μαγαζιά και εργαλεία. Στη φοροληστεία δεκαετιών. Δεν αντέχουμε να φορολογούμαστε από το πρώτο ευρώ. Δεν αντέχουμε να είμαστε το μόνο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που δεν έχει αφορολόγητο όριο.

Διαδηλώνουμε για τις ανάγκες μας που γίνονται βορά στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.  Δε θα ανεχτούμε τις καθηλωμένες  δαπάνες για την υγεία που οδηγούν χιλιάδες στα πανάκριβα δίχτυα της ιδιωτικής ασφάλισης και της περίθαλψης.

Διαδηλώνουμε εναντία σε άλλον έναν αντιλαϊκό προϋπολογισμό που τα δίνει όλα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. 15,3 δις μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και μέσω του ταμείου ανάκαμψης με ταυτόχρονη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Οι εφοπλιστές είχαν την «ευχαρίστηση» να αυξήσουν το φιλοδώρημα της «εθελοντικής φορολογίας» από τα 40 εκατ. Ευρώ στα 60 εκατ., που δεν αντιστοιχεί ούτε σε 20 ευρώ τη μέρα ανά πλοίο τους, όταν τα ναύλα που κλείνουν π.χ. στα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) έχουν σπάσει πλέον το φράγμα των 400.000 δολαρίων ΗΠΑ τη μέρα

Ζεστό χρήμα στους μεγάλους, ενώ για εμάς, τους εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμπορους, η κυβέρνηση μας λέει ότι δεν αντέχει το πάγωμα των εισφορών. Αντί να μας διαγράψει χρέη μας βάζει ρυθμίσεις με αυξημένα επιτόκια και μας απειλεί με πλειστηριασμούς σε περίπτωση που δεν “προσαρμοστούμε”.

Ως εδώ! Παλεύουμε για την επιβίωση, για το εισόδημα και τις ανάγκες μας.

Δε δεχόμαστε τη μίζερη ζωή που μας ετοιμάζουν. Την εντατικοποίηση της εργασίας που μας υποχρεώνει να δουλεύουμε όλη μέρα, σχεδόν κάθε μέρα για να μπορέσουμε να καλύψουμε ένα πολύ μικρό μέρος των αναγκών μας. Στεκόμαστε με θέρμη απέναντι στη συμμέτοχη της χώρας μας στους πολέμους που γίνονται για τα κέρδη μιας χούφτας εταιρειών, με τίμημα χιλιάδες ανθρώπινες ζωές και εκατομμύρια κατατρεγμένους.

Μόνη λύση απέναντι στη ζούγκλα της αγοράς που προσπαθούν οι μικροεπιχειρήσεις μας να επιβιώσουν, στον ανταγωνίσιμο με τους μεγάλους που είναι άνισος, στις αντιλαϊκές πολιτικές που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις, είναι ο ανυποχώρητος, διαρκής, συλλογικός αγώνας. Αυτό αποδεικνύουν και οι δεκάδες, αλλεπάλληλες αναστολές πλειστηριασμών που έχουν πετύχει τα σωματεία και οι ομοσπονδίες εργατών και επαγγελματιών, το τελευταίο διάστημα.

Είναι  η ώρα να αγωνιστούμε για τη ζωή μας, το εισόδημά μας, τις ανάγκες των οικογενειών μας. Αγώνας μακρύς, αγώνας διάρκειας.

Αρνούμαστε να μείνουμε κλεισμένοι στα μαγαζιά μας μέχρι να μας κλείσουν. Αρνούμαστε να μείνουμε θεατές, άβουλοι και φοβισμένοι. Δε κάνουμε βήμα πίσω. Δε θα σταματήσουμε αν δε δικαιωθούμε.

Καλούμε όσους συμπορευτήκαμε μαζί στην μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στις 9/11, όσους την Κυριακή 27/10 έκλεισαν τα μαγαζιά τους, να διεκδικήσουμε όσα μας αξίζουν.

Όλοι στο δρόμο! Οργάνωση παντού να ‘ρθούν τα πάνω κάτω! Οργανωμένοι στα σωματεία μας και με σημαία τα αιτήματα μας μπορούμε να έχουμε μικρές και μεγάλες νίκες!

Διεκδικούμε:

·         Αναστολή κατασχέσεων και απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

·         Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές, τις μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

·         Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς πρόσθετα χαράτσια.

·         Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

·         Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Άμεση ρύθμιση των χρεών.

·         Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000, με προοδευτική αύξηση της φορολογίας για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, της προκαταβολής φόρου.

·         Διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες. Του συνόλου των τόκων και των προστίμων. Του 30% του υπόλοιπου χρέους για τους εν ενεργεία και του 50% για όσους έβαλαν λουκέτο.

·         Διαγραφή τόκων και προστίμων για χρέη ατομικής ασφάλισης. Επίσης, διαγραφή του μέρους των χρεών που αφορά την εισφορά υγείας. Η υγεία πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν για όλους, με σύγχρονες και επαρκείς υπηρεσίες. Αυξήσεις στις συντάξεις

·         Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος
ΔΗΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Ο γενικός γραμματέας
ΤΡΕΜΠΙΤΣΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ