ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΑΘΗΝΑ 25/10/2023

Τετάρτη 1 Νοεμβριου στις 18.00μμ στην αίθουσα της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ

(Σωκράτους 23, 4ος όροφος)

«Ακονίζει μαχαίρια η κυβέρνηση για νέο γύρω φοροληστείας»

Η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός προχωρά ταχύτατα φέρνοντας σε χρόνο ρεκόρ το ένα φορολογικό νομοσχέδιο μετά το άλλο. Το προηγούμενο διάστημα έγινε μεγάλη συζήτηση για τη φοροδιαφυγή των επαγγελματιών. Για ποια φοροδιαφυγή μιλάνε που μας έχουν τσακίσει στη φορολογία;.

Εμείς οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί επαγγελματίες που στηριζόμαστε στην προσωπική και οικογενειακή εργασία ή το πολύ σε ένα – δύο ανθρώπους που προσλαμβάνουμε, έχουμε γονατίσει, δεν αντέχουμε άλλο. Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις μία-μία με τη σειρά με τους μνημονιακούς νόμους, που ψήφισαν, εφάρμοσαν για πρώτη φορά τη φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, καθιερώθηκε το χαράτσι του τέλους επιτηδεύματος, επιβλήθηκε η προκαταβολή φόρου στο 100%, καθιερώθηκαν και δεκάδες άδικοι έμμεσοι φόροι που ψαλιδιζουν το ήδη μειωμένο εισόδημα. Χιλιάδες μαγαζιά έκλεισαν.

Δεν θέλουμε, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ανεχτούμε καινούργια φορολογικά βάρη

Ενώ κάποιοι άλλοι βρίσκονται σε καθεστώς μόνιμης φοροασυλίας, όπως οι εφοπλιστές. Που κανονικα με το νόμο απολαμβάνουν 50 φοροαπαλλαγές και φορολογούνται… εθελοντικά. Ή οι τραπεζίτες που απολαμβάνουν το καθεστώς των κυβερνήσεων με την «αναβαλλόμενη φορολογία». Την ίδια στιγμή δισεκατομμύρια ευρώ κατευθύνονται με συνοπτικές διαδικασίες προς τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, από το Ταμείο Ανάκαμψης και το Υπουργείο Επενδύσεων.

Τέλος πια! Να σηκώσουμε το ανάστημα μας, να συμμετέχουμε στο σωματείο μας. Αυτό θα είναι δίπλα μας στους πλειστηριασμούς, στις διακοπές ρεύματος και σε ότι δυσκολία έχουμε.

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσουμε τον αγώνα μας. Κανείς μόνος του!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος: ΔΗΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ο Γενικός Γραμματέας: ΤΡΕΜΠΙΤΣΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.