Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση με το Δήμαρχο Αθηναίων

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Στο πλαίσιο της μέρας δράσης την Τετάρτη 9 Δεκέμβρη, των σωματείων της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), ο Σύλλογος μας πραγματοποίησε συνάντηση με την δημοτική αρχή και έθεσε υπ’ όψιν του κυρίου Δημάρχου την οικονομική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο χώρο των επαγγελματιών και έμπορων της Αθήνας. Τονίσαμε τις δυσκολίες που συναντάμε σήμερα λόγω του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις επιπτώσεις της πανδημίας και ζητήσαμε να συμβάλλει και η δημοτική αρχή στην οικονομική μας ανακούφιση όπως οφείλει. Προτείναμε την απαλλαγή των επαγγελματιών και ιδιαίτερα όσων ασχολούνται με την εστίαση και εμπόρων της Αθήνας από τα δημοτικά τέλη για όλο το διάστημα της πανδημίας και για όσο αυτή κρατήσει. Παράλληλα θέσαμε το θέμα της καθυστέρησης στην αποτύπωση της απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη στους λογαριασμούς του ρεύματος η οποία ίσχυσε για το προηγούμενο lockdown.

Πήραμε τις εξής δεσμεύσεις και απαντήσεις:

  1. Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα προταθεί η απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τις κλειστές μόνο επιχειρήσεις για το διάστημα που ισχύει το lockdown.
  2. Για τις επιχειρήσεις που υπολειτουργούν και είναι ανοιχτές δεν προβλέπεται κάποια απαλλαγή
  3. Για την απαλλαγή από το πρώτο lockdown η δημοτική αρχή μετέθεσε την ευθύνη στην αρμόδια υπηρεσία που διανέμει στους παρόχους ρεύματος την εντολή να διαγράφουν οι επιβαρύνσεις.

Γίνεται φανερό ότι η δημοτική αρχή κινείται στην φιλοσοφία διαχείρισης της ακραίας φτώχειας και υπό την πίεση της τείνει να «ενισχύσει» μόνο τις τελείως κλειστές επιχειρήσεις, και αυτές όχι για όλο το διάστημα της πανδημίας. Ταυτόχρονα πετάει από επάνω της την ευθύνη για το γεγονός ότι επιβαρυνόμαστε με χρηματικά ποσά για τα οποία έχουμε, θεωρητικά τουλάχιστον, απαλλαχτεί.

Καλούμε:

  • Όσους συναδέλφους δεν έχουν κάνει αίτηση απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη για το πρώτο lockdown να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση το συντομότερο, μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικών αιτήσεων του Δήμου.
  • Οι συναδελφοι που έχουν κάνει την αίτηση και δεν βλέπουν καμία απαλλαγή να επικοινωνήσουν με το σύλλογο για να υπάρχουν πιο συγκεκριμένα στοιχεία (αριθμός παροχής) των καθυστερήσεων που παρατηρούνται.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Συνεχίζουμε με συλλογή υπογραφών για την πλήρη απαλλαγή των πληττόμενων, (κλειστών η ανοιχτών) επιχειρήσεων των συναδέλφων μας, από τα δημοτικά τέλη για όλο το διάστημα της πανδημίας.

Στεκόμαστε αγωνιστικά διεκδικώντας τα δικαιώματά μας για την υγεία και το εισόδημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.