Ανακοίνωση της ΟΒΣΑ για την απαγόρευση των διαδηλώσεων

9 Ιούλη, 8μ.μ όλοι στο Σύνταγμα

(προσυγκέντρωση 19:15 Προπύλαια)

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο έκτρωμα για τις διαδηλώσεις!

Συνάδελφοι Συναδέλφισσες,

Η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι που τη στηρίζουν προσπαθούν για άλλη μια φορά να βάλουν στο χέρι την μορφή και το περιεχόμενο των κινητοποιήσεων που αποφασίζουν οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, συνολικά ο λαός.

Παίρνουν νέα μέτρα καταστολής του λαϊκού κινήματος μπροστά στην βαθιά ύφεση που σκιάζει τις ζωές μας. Ετοιμάζουν, νέα κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, νέα επίθεση σε όσα λαϊκά δικαιώματα έχουν απομείνει. Θέλουν «σιγή νεκροταφείου», τον λαό φοβισμένο, να δέχεται παθητικά το ένα χτύπημα μετά το άλλο.

Το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο μεταξύ άλλων προβλέπει ότι

  • Την αστυνομία ως ανώτατη αρχή καθώς της αναθέτει διευρυμένο και επιτελικό ρόλο και τις δίνει υπερεξουσίες. Πέρα από το ρόλο της στην επιβολή του νόμου, αναλαμβάνει καθήκοντα ερμηνείας του νόμου. Θα μπορεί να καθορίζει τους περιορισμούς που πρέπει να επιβληθούν σε μια διαδήλωση, να επινοεί δικούς της, να έχει τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίζει εκ των προτέρων αν θα επιτραπεί μια δημόσια συνάθροιση, αν αυτή είναι αυθόρμητη, ποιοι περιορισμοί θα επιβάλλονται. 
  • Χώροι συγκέντρωσης δε μπορεί να είναι δημόσιες υπηρεσίες και υπουργεία.
  • Το νομοσχέδιο «επιτρέπει» συγκεντρώσεις μόνο για γεγονότα “κοινωνικής σημασίας”, προϋπόθεση που μπορεί να ερμηνεύεται κατά το δοκούν.
  • Το νομοσχέδιο επιβάλει κριτήρια στο περιεχόμενο, στο “σκοπό” ακόμα και στον αριθμό των συμμετεχόντων της συγκέντρωσης… αν η αρμόδια αρχή δεν εγκρίνει κάτι από τα παραπάνω μπορεί να απαγορεύει την πραγματοποίηση της ακόμη και στο παραπέντε
  • Ανάγει σε ιδιώνυμο αδίκημα και θα «καταζητούνται» οι συμμετέχοντες σε «απαγορευμένη» συγκέντρωση – διαδήλωση.
  • Διευρύνει τον κατασταλτικό ρόλο του λιμενικού σώματος, καθώς νομιμοποιείται η χρησιμοποίησή του ενάντια σε λαϊκές κινητοποιήσεις.

Προσβάλουν την νοημοσύνη κάθε μικρού επαγγελματία και εμπόρου που βλέπει κάθε χρονιά να είναι πιο δύσκολη από την προηγουμένη. Αλήθεια για την αναδουλειά τα χρέη και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν χιλιάδες επαγγελματίες, σε όλη την Ελλάδα φταίνε οι διαδηλώσεις; Ποιον κοροϊδεύουν;

Κλειστά μαγαζιά, συναντάμε σε κάθε δρόμο, μεγάλο ή μικρό, σε κάθε συνοικία της Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδας, ειδικά εκεί που δεν υπάρχουν πορείες και διαδηλώσεις που τάχα χτυπούν την αγορά.

Έχουμε πείρα, λουκέτο στα μαγαζιά βάζει η πολιτική της κυβέρνησης και τις ΕΕ που μας πνίγει με φόρους, δημοτικά τέλη, χαράτσια και κατασχέσεις. Αυτές είναι οι αιτίες που μας αναγκάζουν να βγούμε στον δρόμο, για αυτά η κυβέρνηση δεν κάνει ούτε βήμα πίσω, ενώ την ίδια στιγμή μπουκώνει χρήμα τους μονοπωλιακούς ομίλους!

Το μπλοκάρισμα στην πράξη αυτού του νομοσχέδιου και της αντιλαϊκής πολιτικής που το συνοδεύει, αφορά κάθε αυτοαπασχολούμενο, μικρό έμπορο, βιοτέχνη. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν ποινικοποιήσει τις κινητοποιήσεις για το μπλοκάρισμα κατασχέσεων και πλειστηριασμών που θα έρθουν μαζικά το επόμενο διάστημα.

Καλούμε όλους τους αυτοαπασχολούμενους της Αττικής με τα σωματεία τους, να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο στις 9 Ιούλη στις 8μ.μ. στο Σύνταγμα.

Οι προσπάθειες τους θα πέσουν στο κενό. Οι αγώνες δε μπαίνουν στο γύψο!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΤΣΙΩΤΗ ΑΝΘΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.