ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΗ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Όλοι στην κινητοποίηση την Κυριακή 8 Μαρτίου στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα (προσυγκέντρωση 10:30 στις στήλες του Ολυμπίου Διός). Να δώσουμε αγωνιστικό πάρων σε μια μέρα σύμβολο του διεθνούς εργατικού κινήματος.

Στις 8 Μαρτίου του 1857 οι γυναίκες εργάτριες στα ραφτάδικα του Σικάγο των Η.Π.Α. ξεσηκώθηκαν και διεκδίκησαν καλύτερες συνθήκες δουλειάς και καλύτερα μεροκάματα. Συγκρούστηκαν με τους με τους εκμεταλλευτές τους και τις δυνάμεις καταστολής και έγραψαν μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία της ταξικής πάλης με τις κατακτήσεις τους.

Έδειξαν έτσι το δρόμο στην κάθε αυτοαπασχολούμενη γυναίκα που στενάζει κάτω από την ακολουθούμενη πολιτική. Πολιτική που την καταδικάζει σε εξοντωτικά ωράρια ακόμα και τις Κυριακές, την υποχρεώνει να γεννά και να μεγαλώνει το παιδί της μέσα στο μαγαζί, να δουλεύει μέχρι τα γεράματα. Κανένα συμφέρον δεν έχει η αυτοαπασχολούμενη από την συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Για εμάς τους αυτοαπασχολούμενους ο μόνος δρόμος διεξόδου είναι ο δρόμος του αγώνα και της διεκδίκησης πλάι στους εργαζόμενους και απέναντι στον κοινό εχθρό ,τα μονοπώλια.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.