Κινητοποίηση 24/9/2019

ΑΘΗΝΑ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

ΑΘΗΝΑ 23-9- 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΕΣ

Η κυβέρνηση εξαγγέλλει μέτρα για τους μικρούς επαγγελματίες, από το βήμα της Δ.Ε.Θ., τα οποία παρουσιάζει ότι θα λύσουν τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης. Την ίδια στιγμή αυξάνει την τιμή του ρεύματος, κάνει σκέψεις για αυξήσεις στην τιμή του νερού, και εντείνει τις διαδικασίες των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών.

Δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας για τους μικρούς επαγγελματίες απέναντι στον ανταγωνισμό με τα μονοπώλια. Είναι εύκολο να καταλάβει κάνεις ότι το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να δώσει πέντε και να πάρει δέκα. Υπόσχεται φοροελαφρύνσεις και την ίδια στιγμή ιδιωτικοποιεί την υγεία. Οι νέοι γονείς (και αυτοαπασχολούμενοι) καλούνται για άλλη μια φορά να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για την μόρφωση των παιδιών τους η την προσχολική αγωγή, ενώ μεγάλο είναι και το κόστος για τις σπουδές των παιδιών. Το ασφαλιστικό είναι ένα μέτωπο το όποιο η κυβέρνηση θα ξανανοίξει. Η πείρα μας λέει ότι δεν θα είναι για καλό.

Η κυβέρνηση θέλοντας να προστατευτεί από τις αντιδράσεις παίρνει τα μέτρα της όσον αφορά το δικαιωμα στην στην απεργία και βάζει εμπόδια με τον απαράδεκτο νόμο που ετοιμάζεται να ψηφίσει όποιος αποτελεί προέκταση του νομού του ΣΥΡΙΖΑ.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση διαλέγουμε τον δρόμο του αγώνα και όχι της υποταγής-αναμονής.

Παλεύουμε για

  • Κατάργηση του νόμου που επιβάλλει φορολογία από το πρώτο ευρώ. Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους με ατομικό αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε παιδί.
  • Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, την εκπαίδευση, την Υγεία και τα οικιακά τιμολόγια Ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας.
  • Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ.
  • Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας.
  • Καμιά κατάσχεση επαγγελματικής στέγης και εξοπλισμών για εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ.
  • Απαγόρευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών 1ης κατοικίας των αυτοαπασχολούμενων για χρέη αυτασφάλισης (πρώην ΟΑΕΕ). Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για χρέη στο Ταμείο.
  • Διαγραφή τμήματος των χρεών προς τις τράπεζες. Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων. Διαγραφή 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.
  • Ακατάσχετος λογαριασμός για όλους τους αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ

Το Δ.Σ. του συλλόγου συνεδρίασε στις 18/9/2019 και αποφάσισε τη συμμετοχή του συλλόγου στην κινητοποίηση την Τρίτη 24/9 στα προπύλαια στις 10:30 (προσυγκέντρωση 9:45 στην Ομόνοια).

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ